... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Βίντεο δείχνει εργοδότη στην Κίνα να απαιτεί από τις υπαλλήλους του να τον φιλήσουν στο στόμα





Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να φιλά στο στόμα γυναίκες που φαίνεται ότι βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο άνδρας είναι ο εργοδότης τους, ο οποίος απαιτεί από αυτές να τον φιλούν κάθε πρωί πριν ξεκινήσουν την βάρδιά τους.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη κινεζική εφημερίδα «Shanghaiist», οι γυναίκες εργάζονται σε εταιρεία πώλησης εξοπλισμού παραγωγής μπύρας στο Πεκίνο. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με τον εργοδότη να ισχυρίζεται ότι στόχος του είναι να φέρει κοντά τους εργαζόμενους με τα αφεντικά τους και ότι πήρε την ιδέα από μια εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η κινεζική εφημερίδα αναφέρει ότι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή του εργοδότη και παραιτήθηκαν. Δεν είναι γνωστό εάν θα επιβληθούν κυρώσεις στον άνδρα που παρουσιάζεται στο βίντεο.
Εικόνες σαν αυτές μας υπενθυμίζουν ότι τα δικαιώματα των γυναικών συνεχίζουν να παραβιάζονται καθημερινά, όχι μόνο στην Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: