... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

UNICEF:Το κοινωνικό πείραμα που συγκλονίζει! Η συμπεριφορά των ανθρώπων στα άστεγα παιδιά



Τι και αν πρόκειται για ένα παιδί. Οι άνθρωποι του συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει και τις περισσότερες φορές το διώχνουν... αυτό όμως, μόνο όταν δείχνει άστεγο και βρώμικο.





Αυτό το μικρό κορίτσι που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, αγνοείται εντελώς όταν δείχνει άστεγο και έχει όλη την αγάπη και την προσοχή των ανθρώπων όταν είναι καλοντυμένο.  Η 6χρονη Άννα, δέχτηκε να συμμετάσχει στο κοινωνικό πείραμα της Unicef, που μόνο στόχο είχε να καταδείξει τις ακραίες διακρίσεις που υφίστανται τα «παιδιά του δρόμου».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, σήμερα, πάνω από 150 εκατομμύρια παιδιά ζουν στο δρόμο, ενώ, όπως προβλέπει η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, έως το 2030 υπολογίζεται ότι 69 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν από αιτίες που ως επί το πλείστον μπορούν να προληφθούν ενώ 167 εκατομμύρια παιδιά θα ζουν στο όριο της φτώχειας.
Το βίντεο συγκλονίζει τη στιγμή που η μικρή, αν και γνωρίζει πως πρόκειται για πείραμα, φεύγει με λυγμούς, όταν ένας άνδρας τη διώχνει με τον πιο σκληρό τρόπο. Το κορίτσι, βάζει τα κλάματα και φεύγει από τον χώρο όπου διεξάγεται αυτό το εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: