... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αυτή η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβiας καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα για τις γυναίκες της Ανατολής.



Η Αμίρα Αλ Ταγουίλ είναι μια 33χρονη πριγκίπισσα από την Σαουδική Αραβiα, η οποία κάνει τα πάντα για να κάνει τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος. Δεν μπορέσαμε απλά να προσπεράσουμε την εντυπωσιακή ιστορία της και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.
Η Αμίρα είναι μια όμορφη, θαρραλέα και αποφασιστική γυναίκα. Ασχολείται με τη φιλανθρωπία όχι μόνο στην Σαουδική Αραβiα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Έχει επισκεφθεί πάνω από 70 χώρες, για να καταλάβει και λύσει σοβαρά προβλήματα του κόσμου μας.
Η πριγκίπισσα αγωνίζεται κατά της φτώχειας και βοηθάει τα θύματα φυσικών καταστροφών σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μέλος πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων, στήριξε τα θύματατων πλημμυρών στο Πακιστάν,άνοιξε το Κέντρο Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και ηγήθηκε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σομαλία.


Ήταν μία από της πρώτες γυναίκες στην χώρα της που αρνήθηκε να φοράει την αμπάγια (ένα πέπλο που καλύπτει το σώμα) και φοράει μόνο μοντέρνα ρούχα. Συχνά όμως τα ρούχα της έχουν στοιχεία του ανατολίτικου στυλ.

Η Αμίρα είναι αρκετά προοδευτική για τα δεδομένα της Σαουδικής Αραβiας, γιατί οδηγεί μόνη το αυτοκίνητό της, έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο στις Η.Π.Α και έχει πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η πριγκίπισσα πιστεύει πως όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής σε αυτά τα θέματα καιμάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.


Η Αμίρα είναι ένα παράδειγμα του τέλειου συνδυασμού ομορφιάς, ευφυΐας και καλής καρδιάς. Τέτοιοι άνθρωποι πραγματικά κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: