... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Οι Ελληνίδες Ολυμπιονίκες συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια ‘For Her’



O Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στηρίζει την Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Γυναίκας FOR HER και ενεργοποιείται σε μία διαρκή και άμεση επικοινωνία με όλες τις γυναίκες, ώστε να γίνει συνείδηση η αξία της πρόληψης.


Σε μια Ολυμπιακή χρονιά, και λίγους μόνο μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) συντάσσεται με τους σκοπούς της πρόληψης του καρκίνου της γυναίκας και υποστηρίζει ενεργά την εκστρατεία ‘FOR HER’.
Η υψηλή συμβολική αξία της Ολυμπιακής διάκρισης, αλλά και οι τεράστιες καθημερινές προσπάθειες και η αφοσίωση που επιδεικνύουν οι αθλητές στην επίτευξη του στόχου τους, καθιστούν τους Ολυμπιονίκες μας τους πιο άξιους Πρεσβευτές της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της γυναίκας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ, με εντονότατη τη γυναικεία παρουσία, αγκάλιασε με ενθουσιασμό την ιδέα της προαγωγής της υγείας των γυναικών και επιδεικνύοντας τα ανάλογα κοινωνικά αντανακλαστικά έθεσε τις Ελληνίδες Ολυμπιονίκες στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας ‘FOR HER’ συμμετέχοντας σε δράσεις ενημέρωσης και εστιάζοντας στα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει στη ζωή μας η προσεκτική και η συστηματική άσκηση.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, αργυρή Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης στους Αγώνες της Αθήνας που πρόσφατα βραβεύθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τις δράσεις της ως προς την προαγωγή του αθλητισμού στο γυναικείο κοινό, δήλωσε σχετικά:

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Roche και της Roche Diagnostics που οργανώνουν την Καμπάνια FOR HER για την ενημέρωση όλων των γυναικών και ιδιαίτερα των νέων κοριτσιών. Δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην πρόσκληση, καθώς οι Έλληνες Ολυμπιονίκες μέσω του Συλλόγου τους είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας, έχοντας θέσει ως έναν από τους πρωτεύοντες πυλώνες δράσης μας την προαγωγή της υγείας στον ευρύτερο πληθυσμό. Έχουμε μάλιστα εκπονήσει προγράμματα όπως την Χάρτα Πρόληψης της Ουσιοεξάρτησης, τον Αθλητικό Προσανατολισμό – όπου μέσα από βιωματικές και παιγνιώδεις διαδικασίες μεταλαμπαδεύομε στα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού και της υγιεινής ζωής, προγράμματα στήριξης σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και το πρόγραμμα «Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, κερδίζουμε τη Ζωή» όπου μέσα από αθλητικά events διαδίδουμε το μήνυμα για την αξία του εθελοντισμού και την ύπαρξη της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών, για την αντιμετώπιση επιθετικών μορφών καρκίνου.
Το ρητό «Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν» έχει καθολική ισχύ και υπογραμμίζει την πολύτιμη αξία της πρόληψης. Ένας άλλος παράγοντας που λειτουργεί αποτρεπτικά για την εμφάνιση καρκίνων και άλλων σοβαρών ασθενειών -και άρα συμβάλει με έμμεσο τρόπο στην πρόληψη- είναι η άσκηση και η σωστή διατροφή.
Η άσκηση είναι για όλους και μπορεί να λάβει τέτοιες μορφές που να είναι συμβατή με το πρόγραμμα των υποχρεώσεών μας και το περιβάλλον της καθημερινής μας διαβίωσης.
Η υγιεινή διατροφή δεν είναι μόνο προνόμιο ή απαίτηση όσων κάνουν Πρωταθλητισμό, ώστε να ανταποκριθούν στις μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες… Είναι ανάγκη για όλους!Αγαπητές φίλες και φίλοι, μία ισορροπημένη διατροφή καθώς και συγκεκριμένοι συνδυασμοί τροφών, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη μη εμφάνιση καρκίνων και λοιπών ασθενειών, ενώ παράλληλα επιδρούν ευεργετικά στην ευεξία, στην καλή ποιότητα ζωής, στη μνήμη, στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δύσκολης και αγχωτικής καθημερινότητας, αλλά και στην όμορφη γραμμή, που για εμάς τις γυναίκες άλλωστε μετράει πολύ.Επενδύστε λοιπόν στην υγεία σας, μην αμελείτε τις προληπτικές εξετάσεις, επιλέξτε σωστά τη διατροφή σας, βάλτε στη ζωή σας την άσκηση!

www.forher.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: