... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ένας χάρτης με τις χώρες όπου οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να φοράνε μπούρκα



Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας πρόκειται να ανακοινώσει σχέδια για την απαγόρευση της μπούρκα, ως μέρος μιας σειράς μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Τόμας ντε Μέζιερ ανακοινώνει τα μέτρα σε απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις στις γερμανικές πόλεις. Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την απέλαση εγκληματιών πιο γρήγορα και αλλάζουν τους κανονισμούς σχετικά με τον γιατρό και το απόρρητο του ασθενούς.
Σε περίπτωση που οι προτάσεις γίνουν αποδεκτές, η Γερμανία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελβετίας, η οποία έχει επιβάλλει απαγόρευση στο ύφασμα που καλύπτει όλο το πρόσωπο στην περιοχή του Τεσίν από την 1η Ιουλίου 2016. Αυτό σημαίνει ότι όποια γυναίκα φοράει μπούρκα ή νικάμπ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα ύψους μέχρι  9.200€.
Μία πανεθνική απαγόρευση της μπούρκα σε δημόσιους χώρους απορρίγθηκε από το ελβετικό κοινοβούλιο το 2012. Αυτές όμως δεν είναι οι μόνες χώρες που εφαρμόζουν μια παρόμοια απαγόρευση – μια σειρά από ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες την έχουν επίσης.
24147-1frwxue
Η Γαλλία εισήγαγε μια συνολική απαγόρευση για τα υφάσματα που καλύπτουν όλο το πρόσωπο το 2011, με πρόστιμα των 150€, ενώ το Βέλγιο ακολούθησε γρήγορα το παράδειγμά της. Εκεί, οι γυναίκες μπορεί να φυλακιστούν για μέχρι και επτά ημέρες ή να αντιμετωπίσουν πρόστιμο σχεδόν 1.500€.
Σε ορισμένα μέρη της Καταλονίας στην Ισπανία, υπάρχουν νόμοι κατά, ενώ η Ιταλική πόλη της Νοβάρα επέβαλε επίσης κάποιους περιορισμούς. Η Βουλγαρία έχει εισάγει την απαγόρευση σε κυβερνητικά γραφεία, σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα και πάρκα, ενώ η Λετονία εισήγαγε νομοθεσία κατά για τους δημόσιους χώρους.
Στην Ολλανδία, η μπούρκα και το νικάμπ δεν επιτρέπεται στα σχολεία, νοσοκομεία ή την δημόσια συγκοινωνία.
Το Τσαντ και η Δημοκρατία του Κονγκό έχει απαγορεύσει ολοκληρωτικά τα προαναφερθέντα, έπειτα από τις βομβιστικές αυτοκτονικές επιθέσεις και το Καμερούν ακολούθησε το ίδιο πλαίσιο – ωστόσο, η απαγόρευση είναι μόνο ενεργή σε πέντε περιοχές του.
Στη Νιγηρία, είναι απαγορευμένα στην περιοχή Ντίφα, για παρόμοιους λόγους, ενώ στην Τουρκία η απαγόρευση ισχύει για όλους τους χώρους εκτός από τον στρατό, την αστυνομία και τα δικαστικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: