... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η μητέρα που προσπαθεί να κάνει τα αγόρια της να έχουν ουδέτερο φύλο

Η μητέρα που προσπαθεί να κάνει τα αγόρια της να έχουν ουδέτερο φύλο

Η Thea Hughes είναι μια από εκείνες τις μητέρες που θέλουν το παιδί τους να έχει ουδέτερο φύλο.
Η γυναίκα από το Σίδνεϊ θέλει τα δύο αγόρια της ηλικίας δύο και έξι ετών να αμφισβητήσουν το status quo και να αντιστρέψουν τα παραδοσιακά στερεότυπα των φύλων που επιβάλλονται από την κοινωνία. Τους διδάσκει ότι πρέπει να κατανοήσουν πως τα κορίτσια δεν πρέπει φορούν και να τους αρέσει μόνο το ροζ χρώμα και στα αγόρια δεν πρέπει να αρέσει μόνο το μπλε καθώς επίσης τους επιτρέπει να παίζουν με κούκλες και φορτηγά. Μπορούν να διαλέγουν μόνα τους χωρίς να τους επιβάλει ή να τους το απαγορεύει κάποιος. Η ίδια τους ντύνει επίσης με όλα τα χρώματα συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παραδοσιακά συνδέονται με τα κορίτσια, όπως το μωβ και το ροζ και τους επιτρέπει να φορούν φορέματα πριγκίπισσας.
«Καθοδηγούμαι από τα παιδιά μου όταν πρόκειται γι΄αυτά που θέλουν και τους υποστηρίζω και τους ενθαρρύνω σε ο,τι είναι υπέρ του» είπε η ίδια στη Daily Mail Αυστραλίας και πρόσθεσε: «Αφορά περισσότερο την κατάρριψη των στερεοτύπων, των φύλων και των ορίων τους, την ουδετερότητα των φύλων και την ανάπτυξή τους ως άτομα». Όπως λέει χαρακτηριστικά θέλει να σταματήσει αυτό το στερεότυπο που υπάρχει με τα αγόρια και τα κορίτσια και το τι πρέπει να φοράνε και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια δεν είναι μόνο εκείνη που κινείται έτσι αλλά και άλλοι γονείς τον τελευταίο καιρό στρέφονται προς αυτή την ουδετερότητα των φύλων. Δεν δίνει βέβαια σημασία στα οποιαδήποτε σχόλια ακόμη και όταν φοράει φορέματα στα αγόρια της και αδιαφορεί για την αρνητική κριτική.
Με την κινήσή της θέλει να δώσει το δικό της μήνυμα για το πώς ανατρέφονται τα παιδιά και με ποια πρότυπα. Το μήνυμά της είναι και προς τους πωλητές παιχνιδιών που ξεχωρίζουν τα κοριτσίστικα με τα αγορίστικα θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι μεγάλο λάθος για το μέλλον τους ως άτομα.

paidi4

paidi3

paidi2

Δεν υπάρχουν σχόλια: