... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Προγράμματος "Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα"


Στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συνέδριο του προγράμματος "Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα". 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί η προσέγγιση GEAR against IPV, η φιλοσοφία της καθώς και το υλικό GEAR against IPV, στη βάση του οποίου έχουν ήδη δημιουργηθεί 7 Εθνικά Πακέτα που ανταποκρίνονται στις επιταγές του Άρθρου 14 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η υλοποίηση (εκπαίδευση εκπαιδευτικών και βιωματικά Εργαστήρια εφήβων) καθώς και η αξιολόγηση της παρέμβασης GEAR against IPV σε 7 Κράτη-Μέλη.
Στο τέλος της πρώτης ημέρας, θα πραγματοποιηθούν Ομάδες Εργασίας Εμπειρογνωμόνων, ειδικών στον τομέα της πρόληψης και της καταπολέμησης της Βίας μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων (ΒΕΣ) και της έμφυλης βίας σε έφηβους/-ες από 36 Κράτη-Μέλη και υποψήφια προς ένταξη Κράτη. 
Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με το κοινό τα αποτελέσματα και συμπεράσματα των Ομάδων Εργασίας.
Στην Καταληκτική Συνεδρία θα παρουσιαστούν τα σχετικά άρθρα της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών και Εθνικών Φορέων χάραξης πολιτικής θα παρουσιάσουν τις προτάσεις, τις ενέργειες και τις δεσμεύσεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΒΕΣ και της έμφυλης βίας σε επίπεδο πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. 
Το Συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GEAR against IPV - II με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος DAPHNE III της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις του: βλ. στπ Facebook του Ε.Δ.κ.Β. και στην ιστοσελίδα του προγράμματος



Δεν υπάρχουν σχόλια: