... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Έκκληση βρετανών βουλευτών στις Μουσουλμάνες γυναίκες

Έκκληση βρετανών βουλευτών στις Μουσουλμάνες γυναίκες

Οι Βρετανοί βουλευτές απεύθυναν έκκληση στις Μοσουλμάνες γυναίκες..
« Στην πιο μειονοτική θέση  βρίσκονται οι Μουσουλμάνες γυναίκες στον τομέα της οικονομίας εντός της Αγγλικής κοινωνίας » σημειώθηκε σε έκθεση που προετοίμασε  η  Επιτροπή Ισότητας  και Γυναικών της Βουλής των Κοινοτήτων, με θέμα «Ευκαιρία  Εργασίας για τους Μουσουλμάνους στο Ηνωμένο Βασίλειο».
«Οι Μουσουλμάνες γυναίκες  κυρίως  που αναζητούν  εργασία η  εργάζονται  δέχονται   σοβαρά την επίδραση  της ανισότητας, διάκρισης και της ισλαμοφοβίας.  Παρόλο που   η  μόρφωσης  και  η  γλωσσική  γνώση  των Μουσουλμάνων γυναικών βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο   σε σύγκριση με τις Χριστιανές  γυναίκες  δυστυχώς  η πιθανότητα να  παραμείνουν   άνεργοι κυμαίνεται στο ποσοστό του 71%» υπογραμμίσθηκε  στην έκθεση  στην οποία επίσης  σημειώθηκε ότι,  οι Μουσουλμάνες γυναίκες σε συνεντεύξεις τους  για δουλειά  αντιμετωπίζουν  σοβαρές διακρίσεις  λόγω της πίστης και των πολιτιστικών  τους  διαφορών και  των  ενδυμάτων που φορούν.
Στο τμήμα  «συμβουλής» της έκθεσης  σημειώθηκε ότι, «η κυβέρνησης,  πρέπει να δώσει  σοβαρό αγώνα  κατά της ανισότητας που αντιμετωπίζουν  οι Μουσουλμάνοι στους χώρους εργασίας. Οι υπουργοί  μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους  πρέπει να υποβάλουν ένα σχέδιο που θα  συμπεριλάβει την  καταπολέμηση  της ανισότητας».
Στις δηλώσεις  της, η Πρόεδρος  της Επιτροπής Μαρία Μίλλερ  αναφορικά με  την έκθεση αφού υπενθύμισε ότι, η κυβέρνησης  πρέπει να αναλάβει  άμεση δράση για τις εργασίες που θα κατευθυνθούν  στο πλαίσιο καταπολέμησης  της διάκρισης  που δέχονται οι μουσουλμάνες γυναίκες  κυρίως  στους  χώρους εργασίας , στην εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια  και στην υποστήριξη  των στόχων  τους», τόνισε ..
 «Η έκθεσης αυτή συνιστά την θετική   αναγκαιότητα  στην ευκαιρία ισότητας  στους Μουσουλμάνους   με διαφορετικές θρησκείες και  βιογραφίες».
Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφορικά   με τα αναφερόμενα εντός της έκθεσης « σχετικά με το θέμα – σημειώθηκε .. «  Σημειώνουμε   πρόοδο. Παράδειγμα  το ποσοστό των εργαζόμενων Μουσουλμάνων γυναικών  είναι πολύ μεγαλύτερη κατά 45% σε σύγκριση με την χρονιά του 2011.Αλλά γνωρίζουμε ότι,  υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν».
Στο Ηνωμένο Βασίλειο   ζούνε 3 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι. Υπολογίζεται  όπως  μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός να φθάσει  στο επίπεδο των 5,5 εκατομμύριων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: