... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πρώτη γυναίκα που εκπροσώπησε τη Σαουδική Αραβία στα 100μ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πρώτη γυναίκα που εκπροσώπησε τη Σαουδική Αραβία στα 100μ

Η Καριμάν Αμπουλτζανταγιέλ είναι η δεύτερη εκπρόσωπος του «ωραίου φύλου» από την αραβική χώρα που αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς - Τέσσερις γυναίκες στην αποστολή - Προετοιμάστηκαν εκτός... χώρας, για να μην προκαλούν

Δεν κέρδισε την κούρσα. Δεν ανέβηκε στο βάθρο. Δεν διακρίθηκε για τις αγωνιστικές της επιδόσεις. Δεν έσπασε κάποιο ρεκόρ. Εντούτοις, έγραψε το όνομά της στην ιστορία. Η Καριμάν Αμπουλτζανταγιέλ είναι η πρώτη γυναίκα που εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία στην κούρσα των 100 μέτρων, σε Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο.

Η παρουσία της ξεχωριστή. Η αθλήτρια με τη μαντήλα στο κεφάλι, με καλυμμένα τα πόδια και το υπόλοιπο κορμί της, πιστή στις παραδόσεις του Ισλάμ, έγραψε τη δική της ιστορία, σπάζοντας, έστω και με αυτόν τον τρόπο, τα δεσμά.



Η Καριμάν είναι η δεύτερη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη Σάρα Ατάρ, η οποία αγωνίστηκε, επίσης φορώντας μαντήλα, στους Ολυμπιακούς του 2012, στο Λονδίνο. Η Σαουδική Αραβία είχε αποκλείσει τις γυναίκες από τους προηγούμενους Αγώνες και για το λόγο αυτόν καμία εκπρόσωπος του «ωραίου φύλου» δεν είχε λάβει μέρος στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.



Στους Αγώνες του Ρίο, συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία, καθώς εκτός της Καριμάν, αγωνίστηκε για δεύτερη φορά η Σάρα Ατάρ, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν η τζουντόκα Τζαούντ Φαμί και η αθλήτρια ξιφομαχίας Λούμπνα αλ Ομαΐρ.

Μία ακόμη ιδιαιτερότητα για τις αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία, είναι ότι η προετοιμασία τους διεξήχθη εκτός... χώρας, καθώς η παρουσία τους θα προκαλούσε τους πιστούς!


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: