... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ορίστηκε η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας της FIFA (φωτό)



Το Συμβούλιο της FIFA διόρισε σήμερα την Fatma Samba Diouf Samura από την Σενεγάλη ως Γενική Γραμματέα της FIFA, γκρεμίζοντας έτσι ακόμη ένα «ανδρικό οχυρό» στον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Η Fatma Samura μετέχει εδώ και 21 χρόνια σε δράσεις των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας και την θέση της συντονίστριας σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ ήταν η επικεφαλής του UNDP στη Νιγηρία.
Η ανακοίνωση του ορισμού της έγινε από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην διάρκεια του 66ου Συνεδρίου της FIFA στην πόλη του Μεξικό.
«Η Fatma είναι μια γυναίκα με διεθνή εμπειρία και όραμα, η οποία βρίσκεται απέναντι σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας» τόνισε ο Ινφαντίνο, συμπληρώνοντας ότι η νέα ΓΓ της FIFA «έχει αποδεδειγμένη ικανότητα να «χτίσει» και να καθοδηγήσει ομάδες, αλλά και να βελτιώσει την απόδοση της Ομοσπονδίας».
Στέλνοντας μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, ο Πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι το νέο «δεξί χέρι του» γνωρίζει καλά ότι η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν τον πυρήνα κάθε καλά διοικούμενης και υπεύθυνης οργάνωσης.
AP - Τζιάνι Ινφαντίνο - FIFA

O Τζιάνι Ινφαντίνο εξήρε την ακεραιότητα της και σημείωσε ότι το Συμβούλιο της FIFA εντυπωσιάστηκε από την επιχειρησιακή εμπειρία της, καθώς και την πείρα της στην διακυβέρνηση, αλλά και την ευχέρεια της να εργάζεται σε πολυ-πολιτισμικά περιβάλλοντα.
«Είναι πολύ σημαντικό για την FIFA να ενσωματώνει νέες προοπτικές, εκτός των παραδοσιακών …δεξαμενών των στελεχών του ποδοσφαίρου, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια αποκατάστασης και αναδόμησης της Ομοσπονδίας», συμπλήρωσε ο Ιφναντίνο, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για την ένταξη της στην ηγετική ομάδα της FIFA.
Η 54χρονη Fatma Samba Diouf Samura είναι απόφοιτη των Πανεπιστημίων της Λιόν και του Στρασβούργου και μιλά 4 γλώσσες: Γαλλικά (μητρική της γλώσσα), Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Από το 1995 συμμετέχει σε προγράμματα του ΟΗΕ, ως επικεφαλής του Οργανισμού στις αντιπροσωπείες του σε Τζιμπουτί, Καμερούν, Τσαντ, Γουινέα, Μαδαγασκάρη και Νιγηρία.
Fatma Samba Diouf Samoura - Γενική Γραμματέας - FIFA
«Σήμερα είναι μια υπέροχη ημέρα για εμένα. Είναι ιδιαίτερη τιμή να αναλάβω Γ.Γ. της FIFA. Πιστεύω ότι αυτή η θέση ταιριάζει απόλυτα με τα προσόντα και την εμπειρία μου στην ανάπτυξη ομαδικής εργασίας σε πολυεθνικά περιβάλλοντα, την οποία θα χρησιμοποιήσω για να βοηθήσω στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλον τον κόσμο», δήλωσε η Fatma Samura.


Δεν υπάρχουν σχόλια: