... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Απολύθηκε επειδή δε φορούσε ψηλοτάκουνα και μάζεψε 120.000 υπογραφές για να διαμαρτυρηθεί



Αντιμέτωπη με την απόλυση της ήρθε μία Βρετανίδα εργαζόμενη, η οποία έχασε τη δουλειά της επειδή αρνήθηκε να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, όπως της ζητήθηκε. Δεν το έβαλε όμως κάτω και ξεκίνησε έναν αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, συγκεντρώνοντας 120.000 υπογραφές σε ένα ψήφισμα της με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη η πρακτική εταιρειών να απαιτείται από τις γυναίκες υπαλλήλους να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια στη δουλειά τους.
Η Νίκολα Θορπ προσλήφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ως ρεσεψιονίστ στην εταιρεία PwC, με τους προϊσταμένους της να της προσφέρουν ένα ποσό προκειμένου να αγοράσει γόβες και να έρθει με αυτές την επομένη στη δουλειά. Όταν εκείνη αρνήθηκε, την έστειλαν σπίτι της, χωρίς μάλιστα να την αποζημιώσουν.
Η απολυμένη εργαζόμενη κατάφερε έκτοτε την πρώτη της νίκη, αφού μετά την εκστρατεία της στο διαδίκτυο η εταιρία Portico, μέσω της οποίας βρήκε τη δουλειά, αναθεώρησε τον ενδυματολογικό της κώδικα, δίνοντας το αυτονόητο δικαίωμα στις εργαζόμενες γυναίκες να φορούν ότι παπούτσια εκείνες θέλουν.
Η εκστρατεία της Νίκολα Θορπ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη Μεγάλη Βρετανία, με τις υπογραφές υπέρ του ψηφίσματος της να αυξάνονται λεπτό προς λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: