... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δείτε πως μειώνεται η παιδική ευφυΐα στο μισό με τη σχολική εκπαίδευση





«Κάθε χώρα στη γη αυτή τη στιγμή αναθεωρεί τη δημόσια εκπαίδευση της. Υπάρχουν δύο λόγοι γι αυτό. Ο πρώτος είναι οικονομικός. Οι άνθρωποι προσπαθούν να καταλάβουν πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ώστε να βρουν τη θέση τους στις οικονομίες του 21ου αιώνα. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό δεδομένου ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα είναι η οικονομία στο τέλος της επόμενης εβδομάδας….»
Έτσι ξεκινάει το βίντεο και λίγο ως πολύ, καταλήγει ως εξής: Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο έχουν ευφυΐα ως προς τον δείκτη αποκλίνουσας σκέψης σε ποσοστό που φτάνει το 98%. Με την συνεχή εκπαίδευση πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα ο δείκτης αυτός ευφυΐας μειώνεται στο 50%.
Ο σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: