... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Καμπανάκι κινδύνου της Κομισιόν για την γυναικεία επιχειρηματικότητα | Ερώτηση στην επιτροπή από την Ελ. Βόζενμπεργκ

women

Παραμένει πολύ κοντά στο ευρωπαϊκό μέσο όρο η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν που προέκυψαν μετά από ερώτηση της Ελίζας Βόζενμπεργκ, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κοινοποιήθηκε στην ελληνική Βουλή. Παρόλα αυτά επισημαίνεται ότι παρατηρούνται δείγματα υποχώρησης της γυναικείας παρουσίας στην οικονομία στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.
Η ευρωβουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία απάντησε η αρμόδια επίτροπος Ε. Bienkowska αναγγέλλοντας παράλληλα την δημιουργία ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  τονίζεται πώς με βάση «στατιστικά στοιχεία για τις γυναίκες επιχειρηματίες στην Ευρώπη το 2012’’, στην Ελλάδα υπάρχουν 361.000 γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των επιχειρηματιών και το 24% του συνόλου των εργοδοτών, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι αντίστοιχα 31% και 26%. Σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2008, ο αριθμός των γυναικών επιχειρηματιών στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 5%, ενώ ο μέσος όρος των γυναικών επιχειρηματιών στην Ε.Ε. έχει αυξηθεί κατά 2 %. Οι γυναίκες επιχειρηματίες στην Ελλάδα αποτελούσαν περίπου το 24 % του γυναικείου ενεργού εργατικού δυναμικού. Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε.-28 (10 %)».
Σημειώνεται επίσης ότι  «η Επιτροπή διευκόλυνε την πρόσβαση των γυναικών στα επιχειρηματικά δίκτυα μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρεσβειρών Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Καθοδήγησης για Γυναίκες Επιχειρηματίες τα οποία παρέχουν πρότυπα, συμβουλές και στήριξη στις γυναίκες επιχειρηματίες ως προς τη σύσταση, τη διαχείριση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.  Η Ελλάδα έλαβε μέρος και στα δύο δίκτυα».
Τέλος ανακοινώνεται από την επιτροπή πως «η κύρια νέα πρωτοβουλία συνίσταται στη δημιουργία διαδικτυακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για γυναίκες επιχειρηματίες εντός του 2016, η οποία θα αποτελέσει υπηρεσία μίας στάσης για όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να ιδρύσουν, να διοικήσουν και να αναπτύξουν μια επιχείρηση. Επιπλέον, ένα νέο πιλοτικό σχέδιο που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με προϋπολογισμό ύψους 2.000.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: