... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών στη συνάντηση της γ.γ. Ισότητας των Φύλων με τη Φ. Κούβελα

Η υψηλή ανεργία των γυναικών στη χώρα μας και το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της συμμετοχής τους σε προγράμματα απασχόλησης, συζητήθηκε στη συνάντηση της γεν. γραμ. Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
H Γενική Γραμματέας πρότεινε την άμεση λήψη μέτρων και την ενίσχυση των δράσεων υπέρ των ανέργων γυναικών, δίνοντας προτεραιότητα στις ομάδες εκείνες που βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση, όπως οι χρόνια άνεργες, οι γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, οι μονογονείς, γυναίκες άνεργες που έχουν υποστεί κακοποίηση κλπ.
Παράλληλα, ενημέρωσε την αναπλ. υπουργό ότι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών" της περιόδου 2016 - 2020 της ΓΓΙΦ, θα ενταχθεί και η συμβουλευτική εργασίας στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του ζητήματος της γυναικείας ανεργίας.
Υπ' αυτό το πρίσμα, συμφωνήθηκε η αμφίδρομη επικοινωνία των Περιφερειακών Κέντρων Στήριξης, που θα λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα αρμόδια στελέχη των Δομών Υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών, τα οποία λειτουργούν σε όλες τις Περιφέρειες.
Επιπλέον, η υπουργός ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα για την αναγκαιότητα της παρακολούθησης της παραγωγικής, αλλά και της μη παραγωγικής δραστηριότητας όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας (times use survey - έρευνα για τη χρήση του χρόνου) από την ΕΛΣΤΑΤ. Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε η από κοινού συνεργασία των τριών φορέων, προκειμένου να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και για τα ελληνικά δεδομένα, με αφορμή και την λειτουργία του Παρατηρητηρίου της ΓΓΙΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: