... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

«Ψάχνω σπίτι» την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και κάθε ημέρα...

Αθήνα
Ένα σπίτι... Μια οικογένεια... Το όνειρο του αδέσποτου σκύλου που καρφώνει το βλέμμα, κουνά την ουρά όταν πλησιάσεις και σε ακολουθεί ελπίζοντας να γίνει δικός σου. Το όνειρο του αδέσποτου γάτου που μπλέκεται στα πόδια σου και νιαουρίζει.

Σε 600 εκατομμύρια υπολογίζονται οι τετράποδοι που δεν έχουν σπίτι σε όλο τον κόσμο και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έρχεται με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να τους δώσει ελπίδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία 100 ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων, που συγκεντρώθηκαν το φθινόπωρο του 2010 για την πρώτη σύνοδο για τα αδέσποτα ζώα στην Ολλανδία. 

Εκεί προέκυψε η ιδέα για τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα την 4η Απριλίου. Τον πρώτο χρόνο εορτασμού της, το 2011, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες χώρες.

Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στα αδέσποτα που ζουν σκληρές ημέρες στους δρόμους, υποσιτίζονται, υποφέρουν από το κρύο και την αφόρητη ζέστη, αρρωσταίνουν, πέφτουν θύματα τροχαίου, κακοποιούνται, πεθαίνουν αβοήθητα.

Η οικονομική κρίση που βιώνει εδώ και χρόνια η χώρα έχει θύματα και τους τετράποδους κατοίκους της που εγκαταλείπονται και ξαφνικά μένουν μόνοι στους δρόμους. Εκείνοι που γεννιούνται στους δρόμους είναι τυχεροί εάν θα επιβιώσουν για λίγα χρόνια.

«Ψάχνω σπίτι»...

Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως μία ημέρα για συμπόνια, εκδήλωση πρωτοβουλιών και ανάληψη δράσης. Όσο και όπως μπορούμε...

Φιλοζωικές οργανώσεις, δίκτυα εθελοντών και καταφύγια παλεύουν για να φροντίσουν και να προστατεύσουν τους αδέσποτους της χώρας. Οι σκύλοι και οι γάτες που αναζητούν ένα σπίτι είναι χιλιάδες. Το Διαδίκτυο κατακλύζεται από φωτογραφίες τους.

Η ευχή τους; Μια υιοθεσία. Εάν μπορούμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές και μόνιμο σπίτι.

Αφύπνιση, ενημέρωση για τις δράσεις σωματείων, υιοθεσίες και στειρώσεις, λίγη τροφή, λίγο νερό, η καταγγελία περιστατικών κακοποίησης, αυστηρές ποινές για όσους παραβατούν σε βάρος των ζώων, όλα αυτά μπορούν να τους προσφέρουν μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: