... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Αφιερώστε 1,5 λεπτό για να δείτε τον κόσμο με τα μάτια ενός αυτιστικού παιδιού

Φανταστείτε όλα όσα θα ζήσετε σε μια βόλτα σ ένα εμπορικό κέντρο - τις μυρωδιές, τ αξιοθέατα, τα πράγματα που μπορεί ν αγγίζετε... Τώρα φανταστείτε όλα αυτά τα συναισθήματα και τις αισθήσεις πολλαπλασιασμένα επί εκατό.

Υπερβολικά πάρα πολλές πληροφορίες...
Για πολλούς ανθρώπους με αυτισμό, η υπερδιέγερση είναι η πραγματικότητα τους.
Μια υπερευαισθησία κατά την επεξεργασία αισθητηριακών πληροφοριών (όπως αξιοθέατα και μυρωδιές) είναι συνηθισμένο σε ανθρώπους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Έτσι, ένα καθημερινό πράγμα που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην παρατηρήσουν ποτέ σ ένα εμπορικό κέντρο, όπως ο ψεκασμός από ένα μπουκάλι άρωμα μπορεί να είναι κάτι συνταρακτικό για το αυτιστικό άτομο
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς είναι ο ο αυτισμός, ώστε να μπορούμε να  συναισθανθούμε και να να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με περισσότερη κατανόηση.
Μια νέα έκθεση  διαπίστωσε ότι το 84% των οικογενειών που το παιδί τους έχει αυτισμό, το αντιλαμβάνονται ως «παράξενο». Δυστυχώς, αυτός είναι κι ο λόγος που σχεδόν 8 στα 10 παιδιά με αυτισμό αισθάνονται  κοινωνικά απομονωμένα.
http://i0.wp.com/antikleidi.com/wp-content/uploads/2016/04/autism3.jpgΔεν υπάρχουν σχόλια: