... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Ανάμεσα στις 10 πιο δυναμικές γυναίκες στον κόσμο η Λασκαρίνα η Μπουμπουλίνα

Ανάμεσα στις 10 πιο δυναμικές γυναίκες στο κόσμο η Λασκαρίνα η Μπουμπουλίνα: Τις εννιά πιο δυναμικές και σκληροτράχηλες γυναίκες της ιστορίας παρουσίασε η ιστοσελίδα του βρετανικού Independent. Οι γυναίκες που πρωτοστάτησαν στους πολέμους και τους λαϊκούς αγώνες συχνά αγνοούνται από τους ιστορικούς. Γι’ αυτό τον λόγο, η βρετανική εφημερίδα αφιέρωσε μια λίστα αποκλειστικά σε αυτές.
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως είναι αναμενόμενο, η δικιά μας, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης. Η ίδια χρησιμοποίησε την περιουσία της για να αγοράσει καράβια και εξοπλισμό για τον αγώνα απελευθέρωσης της Ελλάδας, ενώ είχε σχηματίσει δικό της εκστρατευτικό σώμα από Σπετσιώτες.
Αναλυτικά η λίστα:
Αδελφές Tru’ng, εθνικές ηρωίδες του Βιετνάμ
Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, εθνική μας ηρωίδα
Emmeline Pankhurst, σουφραζέτα
Vilma Espín, Κουβανή επαναστάτρια
Lalla Fatma N’Soumer, επαναστάτρια της Αλγερίας
Sojourner Truth, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των μαύρων, αλλά και των γυναικών
Ching Shih, βασίλισσα των Πειρατών στην Κινεζική Θάλασσα
Nanyehi, πολεμίστρια της φυλής των Τσερόκι
Hedy Lamarr, κατάσκοπος των Ναζί

Δεν υπάρχουν σχόλια: