... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Ο Πρίγκιπας Harry υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών

Ο Πρίγκιπας Harry υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών

Σε ομιλία του στο στο Nepal Girl Summit στο Κατμαντού, ο πρίγκιπας Harry αναφέρθηκε στα δικαιώματα που έχουν οι γυναίκες και πήρε ξεκάθαρα το μέρος τους. 
 «Ενόσω οι ξεχωριστές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια δεν είναι ένα θέμα για το οποίο έχω μιλήσει στο παρελθόν, πιστεύω πως είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε κάτι που είναι προφανές σε μένα και το γνωρίζουν ήδη όλοι σε αυτό το δωμάτιο. Υπάρχουν υπερβολικά πολλά εμπόδια μεταξύ των κοριτσιών και των ευκαιριών που αξίζουν. Είτε πρόκειται για ένα κορίτσι στο Λεσότο που ζει με HIV είτε για μία ταλαντούχα νέα γυναίκα στη Βρετανία που δεν την παίρνουν στα σοβαρά εξαιτίας του τόπου όπου μεγάλωσε. Ή για το δεκατετράχρονο κορίτσι που αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο για να παντρευτεί εδώ στο Νεπάλ. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι τόσες πολλές χώρες και πολιτισμοί αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τις ευκαιρίες που αφορούν τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια με τον τρόπο που το κάνουν για τα αγόρια» είπε στον λόγο του.
http://www.gossip-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: