... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Γυναίκα δικαστής ρώτησε θύμα βιασμού αν «δοκίμασε να κλείσει τα πόδια της»!

Γυναίκα δικαστής ρώτησε θύμα βιασμού αν «δοκίμασε να κλείσει τα πόδια της»!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία μια γυναίκα δικαστής που κατά την διάρκεια εξέτασης ενός θύματος βιασμού στο δικαστήριο, ρώτησε την κοπέλα αν δοκίμασε να κλείσει τα πόδια της! 

Η δικαστής Μαρία ντελ Κάρμεν Μολίνα Μανσίγια, στην χώρα των Βάσκων στην Ισπανία τώρα είναι αντικείμενο καμπάνιας κατά των διακρίσεων και κατηγορείται πως με τις ερωτήσεις της προσέβαλε μια γυναίκα, την ώρα μάλιστα που περιέγραφε την φρικτή εμπειρία του βιασμού της, και πως επέδειξε μεροληψία εναντίον της.

«Έδειξε ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει το θύμα, συνέχιζε τις ερωτήσεις χωρίς να περιμένει απαντήσεις και μάλιστα οι ερωτήσεις ήταν όλες επιθετικές», λέει μέλος οργάνωσης κατά της βίας για το περιστατικό. 

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικαστής ρώτησε μεταξύ άλλων το θύμα αν «κράτησε κλειστά τα γεννητικά της όργανα»! 

«Δυστυχώς, η συμπεριφορά αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά συνηθισμένη από την συγκεκριμένη δικαστή», καταγγέλλουν οι οργανώσεις στην Ισπανία. 

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: