... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κύπρος:One Woman At A Time:Ένας οργανισμός για τις γυναίκες

O oργανισμός One Woman At A Time (OWAAT) Cyprus, είναι ένα διευρυμένο δίκτυο από επαγγελματίες εθελοντές και συνεργάτες που σκοπό έχουν να προστατέψουν τις γυναίκες από τη σωματική βία. Το πρόγραμμα «Καμία ανοχή προς την κακοποίηση ενάντια στις γυναίκες» αναγνωρίστηκε διεθνώς ως ένα από ένας από τους  «16 κορυφαίους, παγκόσμιους σκοπούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πρέπει να υποστηρίξουμε το 2016». Η λίστα δημοσιεύτηκε από τον Αμερικανικό Σύνδεσμο Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και την συνυπεύθυνη Stephanie Williams. Η κα. Williams, Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας του «Ο δικηγόρος των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «Ήσυχη μετά από τόσα χρόνια»καταχωρεί στις 2 Ιανουαρίου, 2016 τον οργανισμό OWAAT στη θέση 13 https://swilliamsjd.wordpress.com/2016/01/03/16-hum,an-rights-causes-to-support-in-2016/?blogsub=subscribed#blog_subscription-3.

Το βιβλίο «Ήσυχη μετά από τόσα χρόνια» τιμά τον OWAAT καθώς και τους άντρες και γυναίκες που μαζεύτηκαν από διαφορετικές πόλεις και χωριά, όταν η ακαδημαϊκός του Fulbright Patricia M. Martin διευκόλυνε τις διαδικασίες ίδρυσης και έναρξης του οργανισμού. Ο OWAAT λειτουργεί στο νησί από το 2014 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Κυπριακό Δικαστήριο στη Λευκωσία και Λάρνακα.


Σήμερα, ο οργανισμός αποτελείται από αφοσιωμένους εθελοντές από όλο τον κόσμο που σκοπό έχουν να: Ενδυναμώσουν τις κακοποιημένες γυναίκες να αυτοβοηθηθούν και να μπορέσουν να καταφύγουν μόνες τους στο δικαστήριο, να απαιτήσουν τα ανθρώπινα τους δικαιώματα προς την ιδιωτικότητα και να κερδίσουν  αποτελεσματική  προστασία που θα τους χαρίσει ασφάλεια και ηρεμία.

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2014, ο OWAAT-CY, έγραψε ιστορία, ανακοινώνοντας διαδικτυακά μέσω της σελίδας www.owaat-cy.com,  την πρώτηεθνική και διεθνή καμπάνια «Καμία ανοχή κακοποίησης ενάντια στις γυναίκες – Κανένα στοιχείο ενδοοικογενειακής βίας».Ήταν η πρώτη φορά που κακοποιημέες γυναίκες στην Κύπρο μπορούσαν να αποταθούν μέσω του κινητού τους τηλέφωνου παντού και να έχουν πρόσβαση σε ένα εικονικό, διεθνή εγχειρίδιο με τα ανθρώπινα δικαιώματα που τους ανήκουν και το πώς μπορούν να κάνουν αίτηση για νομική προστασία.
Από τις αρχές του Ιανουαρίου, 2016 η ιστοσελίδα του OWAAT θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά, ρωσικά και Αραβικά και θα διαθέτει έντυπο αίτησης για όσες επιθυμούν να αποταθούν στο δικαστήριο για διαζύγιο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.owaat-cy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: