... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η τραγουδίστρια που έγινε στρατιώτης και η γυναικεία «Ταξιαρχία του Ήλιου» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος





Η Ξέιτ Σινγκαλί, πρώην λαϊκή τραγουδίστρια, βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσίευματος του CNN σχετικά με την «Ταξιαρχία του Ήλιου»: Μια πλήρως γυναικεία μονάδα των Κούρδων «Πεσμεργκά», που μάχονται κατά του Iσλαμικού Κράτους (ISIS).
Η Σινγκαλί έχει αφήσει τη μουσική και πλέον είναι επικεφαλής της συγκεκριμένης μονάδας, που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών για να σταματήσει τη γενοκτονία του λαού της, των Γεζίντι.
Η ίδια κανονικά καταδικάζει τη βία, αλλά, όπως λέει, η κτηνωδία των Ισλαμιστών δεν της έχει αφήσει πολλές επιλογές. «Δεν θα έπρεπε να σκοτώνονται άνθρωποι...αλλά τι κάνεις όταν πρέπει να πολεμήσεις, όταν δεν υπάρχει κανείς να υπερασπιστεί εσένα και την οικογένειά σου;».
Το ISIS θεωρεί πως οι Γεζίντι λατρεύουν τον διάβολο και τους διώκει συστηματικά. Τον Αύγουστο του 2014 χιλιάδες εκτοπίστηκαν αφού εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο Σιντζάρ και τους διέταξαν να εξισλαμιστούν ή να φύγουν. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν και πολλά κορίτσια και γυναίκες απήχθησαν και πουλήθηκαν ως σκλάβες. Οι ιστορίες αυτών που κατάφεραν να αποδράσουν προκάλεσαν την οργή αυτών που επιβίωσαν. Αυτή η οργή ήταν που ενέπνευσε τη Σινγκαλί έτσι ώστε να δημιουργήσει την «Ταξιαρχία του Ήλιου». Τα μέλη της είναι κυρίως νεαρές Γεζίντι, που δεσμεύονται να σκοτώσουν όποιον «αγγίξει τις γυναίκες μας και μολύνει τη γη μας».
Επί της παρούσης, η ταξιαρχία περνά βασική εκπαίδευση. Το σχέδιο είναι να πολεμήσει στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων που προσπαθούν να ανακτήσουν εδάφη από το ISIS. Αν και οι γυναίκες της δεν είναι εμπειροπόλεμες, δεν υπάρχει έλλεψη εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: