... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Unicef: Γυναίκες και παιδιά το ένα τρίτο των μεταναστών στην χώρα μας

Το ένα τρίτο των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνει στη χώρα είναι γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός τους έχει τριπλασιαστεί τους τελευταίους τρεις μήνες.
"Ο αριθμός των γυναικών και των παιδιών" που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη βία και περνούν τα σύνορα της ΠΓΔΜ "τριπλασιάστηκε στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Unicef Κριστόφ Μπουλιεράκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
"Υπολογίζουμε ότι 3.000 (μετανάστες και πρόσφυγες) διέρχονται καθημερινά από την ΠΓΔΜ. Το ένα τρίτο είναι γυναίκες και παιδιά, έναντι (...) ποσοστού 10% τον Ιούνιο", πρόσθεσε.
Από τις γυναίκες αυτές ένα 12% κυοφορεί, σημείωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών της ΠΓΔΜ, τα οποία επικαλείται η Unicef, το 80% των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνει σήμερα στην ΠΓΔΜ προέρχεται από την Συρία, το 5% από το Αφγανιστάν και το 5% από το Ιράκ.
Από τον Ιούνιο του 2015, περισσότεροι από 52.000 μετανάστες και πρόσφυγες, που πέρασαν στην χώρα από την Ελλάδα, καταγράφηκαν στο κέντρο υποδοχής της Γευγελής, σύμφωνα με την Unicef.
Ωστόσο "υπολογίζουμε ότι ο ίδιος αριθμός (προσφύγων και μεταναστών) διέρχεται από την χώρα χωρίς να καταγραφεί", σημείωσε ο Μπουλιεράκ.
Ένας αριθμός από αυτούς ταξίδευε για μήνες σε δύσκολες συνθήκες, σημείωσε, ενώ η Unicef επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι "πολλοί υποφέρουν από αφυδάτωση ή διάρροιες".
"Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των οργανώσεων αρωγής που βρίσκονται εκεί, συμπεριλαμβανομένης της (Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), χρειάζονται περισσότερο νερό και μια καλύτερη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής", καταλήγει η Unicef στην ανακοίνωσή της.


Πηγή: Unicef: Γυναίκες και παιδιά το ένα τρίτο των μεταναστών στην χώρα μας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/223924/unicef-gynaikes-kai-paidia-ena-trito-ton-metanaston-stin-hora-mas#ixzz3kUPnNUO8

Δεν υπάρχουν σχόλια: