... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015


Το New York Magazine φιλοξενεί 35 γυναίκες-θύματα του Bill Cosby
Το περιοδικό στέλνει ισχυρό μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης
Το εξώφυλλο του New York φιλοξενεί 35 γυναίκες που κατηγορούν τον ηθοποιό Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική παρενόχληση ρίχνοντας φως στις δεκάδες ιστορίες που αποσιωπήθηκαν επιμελώς επί δεκαετίες.
Οι 35 από τις 40 γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση από τη δεκαετία του ’60 και έπειτα, φωτογραφίζονται φορώντας μαύρα και αποκαλύπτοντας την ταυτότητα αλλά και την ιστορία τους.
Η διευθύντρια του περιοδικού εστιάζει στην αλλαγή αντιμετώπισης που έχει επέλθει στο θέμα των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα. Τότε, όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελθείσες επιθέσεις από τον Κόσμπι, ο βιασμός θεωρούνταν μια βίαιη πράξη με θύτη έναν ξένο. Αλλά στις νεότερες γυναίκες, και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, υπάρχει η έντονη αίσθηση ότι το να μιλήσει κανείς γι' αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει, ότι το να δηλώσει μια γυναίκα την θυματοποίησή της είναι πιο ισχυρό από οποιοδήποτε άλλο όπλο στον αγώνα κατά των βιασμών».
Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η ύπαρξη μιας άδειας καρέκλας, σύμβολο ότι εκεί θα μπορούσε να κάθεται οποιαδήποτε από τις αναγνώστριες. Η άδεια καρέκλα (TheEmptyChair) μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως hashtag στο Twitter ενθαρρύνοντας γυναίκες χρήστες να μιλήσουν για τη δική τους ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης.
Το τεύχος του New York έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις ότι σε κατάθεσή του που είχε δώσει πριν από μια δεκαετία, ο διάσημος ηθοποιός είχε παραδεχτεί ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή γυναικών που τον κατηγορούσαν ότι έκαναν σεξ μαζί του παρά τη θέλησή τους, ενώ σε μια περίπτωση είχε δώσει 5.000 ευρώ σε ένα από τα θύματά του.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: