... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η ομολογία της 24χρονης Ελένης: «Πώς σκότωσα τον προαγωγό μου»

i-omologia-tis-24xronis-elenis-pws-skotwsa-ton-proagwgo-mou

«Με χαστούκισε. Χτύπησε το τηλέφωνό του. Γύρισε την πλάτη και βρήκα την ευκαιρία να τον χτυπήσω δύο φορές. Παρόλα αυτά γύρισε και συνέχισε να με χαστουκίζει και να προσπαθεί να μου πάρει το μαχαίρι. Τον χτύπησα μία ακόμη φορά στο στήθος. Μετά προσπάθησα να φύγω, σηκώθηκε πάλι όμως και άρχισε να με κυνηγά. Τον μαχαίρωσα μία ακόμη φορά στο πόδι» λέει στην ομολογία της, η 24χρονη Ελένη, περιγράφοντας τη σκηνή της δολοφονίας του 33χρονου προαγωγού της, του ανθρώπου που πέρα όλων των άλλων τη μύησε και στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών για να την μετατρέψει σε υποχείριό του.

«Πετούσε πέτρες»

Λίγο νωρίτερα, είχε πάει στο σπίτι της και «πετούσε πέτρες στο παράθυρό της» για να βγει και να τον συναντήσει, ραντεβού που έδωσε λίγο αργότερα τηλεφωνικά δίπλα από το νεκροταφείο Μενιδίου, όπως περιγράφει στην ομολογία της. «Δεν άντεχα άλλο. Δύο χρόνια με εξανάγκαζε να εκδίδομαι έναντι αμοιβής και να του δίνω τα χρήματα. Είχε βιάσει και τις αδερφές μου, Στέλλα και Σταυρούλα. Όταν αντιδρούσα στις προθέσεις του ή απέφευγα να συναντηθώ μαζί του, απειλούσε τη δική μου ζωή και της οικογένειάς μου» υποστηρίζει η κατηγορουμένη. «Αρχικά είχε σχέση με την μικρότερη αδερφή μου. Αργότερα προσέγγισε εμένα. Κολακεύτηκα από τα λόγια και τις ενέργειές του. Ακολούθησε όμως η κόλαση» ομολογεί η Ελένη.

«Ήρθε με αίματα»

Η μητέρα της Ελένης, καταθέτει ότι το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2015, είδε την κόρη της να επιστρέψει γύρω στις 23:00 το βράδυ, αναστατωμένη, με αίματα και χώματα στα ρούχα και τα χέρια της. Όταν τη ρώτησε τι συνέβη, η Ελένη απάντησε πως ήταν στο σπίτι του Χάρη και μάλωσαν. Ο 33χρονος έμενε μαζί με τη μητέρα του σε γειτονικό σπίτι από αυτό της Ελένης, εργαζόταν περιστασιακά σε επιχείρηση αλουμινίων που διατηρούσε ο θείος του στην περιοχή, ενώ παρακολουθούσε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στο Μενίδι. Κατά καιρούς είχε σχέσεις με διάφορες γυναίκες, με τρεις από τις οποίες είχε αποκτήσει παιδιά.
Το καλοκαίρι του 2014 φέρεται να πήρε χρήματα από Πακιστανούς προκειμένου να τους δώσει ναρκωτικά, ωστόσο από την προανάκριση εκείνης της υπόθεσης δεν προέκυπταν τα στοιχεία των «αγοραστών».
Ο πατέρας της 24χρονης, υπάλληλος δήμου της Αττικής, κατέθεσε ότι το θύμα τον Ιούνιο του 2014 είχε βιάσει την κόρη του, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου είχε πάει στην επιχείρηση αλουμινίου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον θείο του, για τις ενέργειες σε βάρος των παιδιών του, μάταια όμως, αφού η κατάσταση χειροτέρεψε και έφθασε μέχρι την «αυτοδικία» της κόρης του.

«Ήταν αυθόρμητο έγκλημα»

Από τα πρώτα στοιχεία της σκηνής του εγκλήματος, οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπίστωναν ότι έγινε σε δημόσιο χώρο, το πτώμα αφέθηκε σε κοινή θέα, τα τραύματα ήταν από κοντινή απόσταση και δεν είχε αφαιρεθεί κάτι.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπίστωναν ότι το έγκλημα είχε… αυθόρμητο χαρακτήρα, δεν είχε σχεδιαστεί και ήταν απόρροια κάποιας λογομαχίας και διαμάχης, ενώ θεώρησαν ότι ο δράστης ανήκε στον κύκλο γνωριμιών του θύματος.
Από αυτή την εκτίμηση, οι αστυνομικοί έφθασαν στην διαμαρτυρία του πατέρα της 24χρονης στο εργασιακό περιβάλλον του θύματος, δύο μήνες πριν από το έγκλημα, και από εκεί στην ίδια την Ελένη, που είπε με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί. Υπέδειξε τα σημεία που είχε πετάξει το κινητό όσο και το μαχαίρι, χωρίς όμως να έχει βρεθεί το όργανο του εγκλήματος. Από το σπίτι της κατασχέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, που μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: