... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μικρές πριγκίπισσες βρίζουν αισχρά κατά της φυλετικής ανισότητας [βίντεο]

Μικρές πριγκίπισσες βρίζουν αισχρά κατά της φυλετικής ανισότητας [βίντεο]

Πρόκειται για ένα από τα πιο σουρεάλ βίντεο που έκαναν ποτέ την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Μέσα σ’ αυτό παρουσιάζονται μικρά κορίτσια ηλικίας από 6 έως 12 ετών τα οποία είναι ντυμένα πριγκίπισσες και… βρίζουν ακατάπαυστα.
Φυσικά, όλα αυτά στο πλαίσιο της καμπάνιας FCKH8 κατά των φυλετικών διαφορών, του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών. Τα κορίτσια παρουσιάζουν την διαφορά μεταξύ της θηλυκότητας και του αντρικού τρόπου ομιλίας με σκοπό να καταστήσουν σαφείς τις αρνητικές συνέπειες του σεξισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τι είναι πιο προσβλητικό; Εγώ που λέω τη λέξη «γαμώτο» ή εσύ που υποστηρίζεις την φυλετική ανισότητα»; Και συνεχίζουν: «Πρέπει να έχω πέος για να επιτύχω επαγγελματικά»;
Τα κορίτσια μιλούν χυδαία, βρίζουν και κάνουν άσεμνες χειρονομίες λέγοντας πως δεν είναι κατώτερα από τα  αγόρια, με λέξεις όπως το «γαμώτο» σε πρώτο πλάνο. Το πιο σοκαριστικό είναι όταν δύο κορίτσια που ζητούν από τα αγόρια να σταματήσουν να σχολιάζουν το σχήμα των… οπισθίων τους και να τους δώσουν να διαβάσουν ένα βιβλίο.
Προς το τέλος του βίντεο της καμπάνιας, κάνουν την εμφάνισή τους και δύο ενήλικες γυναίκες που υποστηρίζουν πως οι γυναίκες είναι άξιες σεβασμού, πρέπει κι αυτές να διασκεδάζουν και να έχουν δικαίωμα στις σωστές και υγιείς διαστάσεις του σώματός τους.
Ίσως το ωραιότερο βίντεο των τελευταίων χρόνων.
δείτε το βίντεο: http://vimeo.com/109573972"



Δεν υπάρχουν σχόλια: